Ruce v mouce
domácí pečivo s kváskem i droždím
Iva Trhoňová ; fotografie: Iva Trhoňová, Miloš Trhoň, Shutterstock

Dnes vráceno
Dokument zatím nebyl ohodnocen
Hodnocení: {{document.rating.value | number:1}} (počet hodnocení: {{document.rating.count}})
{{document.rating.result}}


Exempláře Svázané ročníky
Načítám exempláře
Dokument je momentálně ve zpracování Žádné exempláře k dispozici Dokument nemá žádné svázané ročníky
Citace
Související
Všechny díly
Obsah
                                    Poděkování\t6\r\nProč vlastně péct doma?\t8\r\nPomocníci při pečení\t10\r\nDomácí pekárnu?\t13\r\nPoužívané suroviny\t14\r\nTekutina\t14\r\nMouka\t15\r\nKvásek a droždí\t16\r\nVločky, otruby, klíčky a semínka\t17\r\nTuk\t18\r\nSůl\t18\r\nSladidla\t19\r\nKoření a přírodní dochucovadla\t19\r\nŽITNÝ KVÁSEK\r\n(JEHO VÝROBA A PEČENÍ S NÍM)\t20\r\nCo vlastně je žitný kvásek (správně pekařsky - kvas)\t22\r\nProč péct s kváskem\t22\r\nVýroba kvásku doma\t22\r\nZaložení žitného kvásku bez odvažování surovin\t24\r\nZaložení žitného kvásku s váhou (vážením surovin)\t26\r\nZaložení žitného kvásku pomocí ovocné šťávy, tzv. ananasové řešení 26 Uchování kvásku pro případ jeho ztráty\r\nnebojen delší pauzy v pečení 28 Příprava kváskového pečiva v několika málo bodech\t29\r\nLednicové kynutí těsta\t32\r\nKdyž kvásek nepracuje podle představ 33 Jak udělat z kváskového receptu recept s droždím a naopak\t33\r\nZaložení kvásku s kefírovou houbičkou 35 Několik drobných postřehů\t35\r\nZákladní názvosloví pečiva\t39\r\nKVÁSKOVÝ CHLÉB\t40\r\nZákladní kváskový chleba (s podrobným popisem pro začátečníky)\t42\r\nDenní chléb\t46\r\nZrníčková Šumava\t47\r\nKlasický chléb se škvarky (z remosky i trouby)\t48\r\nChleba ze Ždánského lesa\t50\r\nPodmáslový chléb\t50\r\nPšeničný chleba\r\nse semínkovou záparou\t51\r\nKonzumní kmínový chléb s jogurtem 52 Chleba fifty fifty\t52\r\nKváskový chleba\r\ns dýhovým semínkem\t53\r\nKváskový chleba\r\ns ovesnými vločkami\t53\r\nSelský bochník\t55\r\nTečkovaný chleba\t55\r\nVesnický chléb spodmáslím\t56\r\nŽitný kváskový chléb\t56\r\nŽitný chléb s bramborem\t59\r\nBramborákový chleba (v domácí pekárně)\t60\r\nChleba kynutý kefírovou houbičkou 60\r\nKVÁSKOVÉ PEČIVO\r\n(SLADKÉ I SLANÉ)\t62\r\nPšeničné kváskové bulky se sezamem\t64\r\nŠnečku, šnečku... (dalamánky)\r\n... vystrč růžky...\t64\r\nVelikonoční dalamánky se špaldou 66 Pšeničné bagety\r\nse lněným semínkem\t66\r\nKváskové kořenové bagety\t68\r\nOvesné kváskové dalamánky\t69\r\nPotrnčené pod plameňáky\t69\r\nKváskové placky se škvarkama\t70\r\nKváskový mazanec\t71\r\nSlunečnicové kostky\t72\r\nPREFERMENTY OBECNĚ\t73\r\nPrefermenty\t73\r\nOmládek\t74\r\nPoliš\t75\r\nBiga\t76\r\nStaré těsto\r\n(old dough, päte fermentée)\t77\r\nTangzhong\t79\r\nKdyž doma dochází droždí\t80\r\nCHLEBY S DROŽDÍM\t82\r\nDr. Voštěpův chleba (s bigou)\t85\r\nGrahamový chléb\t86\r\nChleba s päte fermentée\t89\r\nSýrový chléb (s prefermentem)\t90\r\nPšeničný dýhový chléb\t92\r\nLněný chleba somládkem\t93\r\nToustový chléb s omládkem\t93\r\nBramborový chléb s prefermentem 94 Jogurtový kmíňák somládkem\t94\r\nChleba s prefermentem\r\na lžící kvásku (pro domácí pekárnu) 96\r\nDomácí chléb s otrubami (pro domácí pekárnu)\t96\r\nPodmáslový chléb s kváskem (pro domácí pekárnu)\t97\r\nPodzimní jogurtový chleba (pro domácí pekárnu)\t97\r\nBAGETY\t98\r\nBagetky (na plněnO\t100\r\nBagety s mletým lněným semínkem 100 Bagety se starým těstem (old dough, päte fermentée)\t102\r\nBrynzové bagety\t103\r\nKořenové bagety\t103\r\nFit bagetky\t105\r\nLouhované bagetky\t107\r\nPodzimní bagety\t107\r\nPivní celozrnné bagety\t108\r\nSezamové bagety s prefermentem 108 Špaldové bagety se sezamem\t109\r\nROHLÍKY\t??\r\nObyčejné české klasické rohlíky\t112\r\nAnglické rohlíky\t112\r\nBramborové rohlíky\t114\r\nCelozrnné rohlíky\t115\r\nČerné rohlíky - kornspitz\t115\r\nFilipky\t117\r\nChřupáčky\t118\r\nGrahamky\t120\r\nLněné sádlové rohlíky\t120\r\nPšeničné rohlíky s prefermentem\t121\r\nPšeničné rohlíky\r\ns lněným semínkem\t121\r\nRohle pro Ozzáka-pivní rohlíky\t122\r\nSójové rohlíky\t122\r\nŠpaldové rohlíky s kefírem\t123\r\nŠunkové rohlíky\t124\r\nDALAMÁNKY,\r\nVEČKY, ŽEMLE A BULKY\t126\r\nNejobyčejnější bulky se sýrem\t128\r\nJednoduché, nejen\r\npřílohové dalamánky\t129\r\nVečky tukové (i na chlebíčky)\t129\r\nSezamové špičky\t130\r\nTlačené žemle\t131\r\nDalamánky jako pírko\t132\r\nVečky šestizrnky\t132\r\nPodmáslová sluníčka (bulky)\t133\r\nVícezrnné dalamánky\t133\r\nRudlovy raženky (s polišem)\t134\r\nVločkové housky\t135\r\nFlodně celozrnné dalamánky s otrubami\t135\r\nDalamánky s prefermentem\t136\r\nPšenično-žitné raženky s pepřem\t136\r\nMišošky\t137\r\nPod máslové raženky\t138\r\nSýrové pečivo se slunečnicí\t139\r\nTYČKY, PLACKY, PIZZY A JINÉ\t140\r\nChlebové česnekové placky\t142\r\nŽížal ky\t142\r\nTyčky se škvarky\t143\r\nChlebové zelné placky\t143\r\nLouhované preclíky\t144\r\nCelozrnné pikantní tyčky\t145\r\nCibulové koláčky\t146\r\nOdpolední tyčky\t146\r\nPEPITY (pepřové pivní tyčky)\t147\r\nPizza scondita (nahá pizza)\t148\r\nŠtipkavé brynzové tyčky\t149\r\nGrissini s rozmarýnem\t149\r\nLouhované kaštánky\t150\r\nKYNUTÉ SLADKOSTI\t152\r\nMáslové hřebeny se skořicí\t155\r\nSmažené citrónové lístky\t155\r\nSkořicoví šneci\t156\r\nTrnčené lopaťáky\t157\r\nVíkendové sladké večky\t157\r\nMáslové makovky\t159\r\nJablkové kynuté kostky\t160\r\nSladké rohlíky s drobenkou\t160\r\nSloní uši\t161\r\nMakovky stangzhongem\t162\r\nCitrónové večky\t163\r\nFrancouzské mléčné houstičky\t163\r\nHonzovy vdolky\t164\r\nHruščáks tvarohem\t165\r\nMáslový věnec s brusinkami\t165\r\nSlávinky\t166\r\nVelikonoční mazanec\t167\r\nFrgálový dort\t168\r\nŠvestkový koláč z Hujerovy zahrádky 168\r\nMáslová vánočka\t169\r\nLETEM SVĚTEM...\t170\r\nGözleme (Turecko, plněné placky) 172 Fritole di Carnevale\r\n(Itálie, Benátské koblihy)\t172\r\nTrdelníky (Slovensko)\t173\r\nPagáče (Slovensko)\t174\r\nLangoše (Maďarsko)\t175\r\nFocaccia s medvědím česnekem (Itálie)\t175\r\nCiabatta s prefermentem (Itálie)\t176\r\nFougasse (Francie, Provensálsko)\t178\r\nPita (Středomoří, Blízký východ -chlebové placky)\t179\r\nPane siciliano (Sicilský chléb)\t179\r\nBiadine romagnole\r\n(Itálie-plněné placky)\t181\r\nPull Apart Bread\r\n(USA-Trhací chléb)\t182\r\nSfincione siciliano (Itálie)\t182\r\nCO N A CHLEBA, K PEČIVU...\t184\r\nBramborová pomazánka do obložených baget\t186\r\nCamping salát\t186\r\nJátrová paštika\t186\r\nSegedínský salát\t187\r\nDomácí šunka\t187\r\nOpičí sádlo\t189\r\nDoma uzené kuře\t190\r\nRejstřík některých pojmů\t191
                                
Detail
MARC
Pole Ind Obsah pole
1 kpw0174982
3 CZ PrNK
5 20180614121918.7
7 ta
8 171109s2017----xr a|||e|f||||000|0|cze||
20 ## $a 978-80-264-1688-3 : $c Kč 299,00 $q (vázáno) :)
40 ## $a OLA001 $b cze $e rda
72 #7 $a 641 $x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla $2 Konspekt $9 19
80 ## $a 641 $2 MRF
80 ## $a 641.526.2 $2 MRF
80 ## $a 664.654 $2 MRF
80 ## $a 663.14 $2 MRF
100 1# $a Trhoňová, Iva $7 ola2011651793 $4 aut $4 pht $e Autor $e Fotograf
245 10 $a Ruce v mouce : $b domácí pečivo s kváskem i droždím / $c Iva Trhoňová ; fotografie: Iva Trhoňová, Miloš Trhoň, Shutterstock
250 ## $a 1. vydání
264 #1 $a Brno : $b CPress, $c 2017
300 ## $a 191 stran : $b barevné ilustrace ; $c 24 cm
336 ## $a text $b txt $2 rdacontent
336 ## $a statický obraz $b sti $2 rdacontent
337 ## $a bez média $b n $2 rdamedia
338 ## $a svazek $b nc $2 rdacarrier
500 ## $a Terminologický slovník
520 ## $a Připravit domácí pečivo není složitá věc. Nechte se autorkou provést světem pečení z kvásku i z droždí. V knize najdete všechny potřebné informace: Jak si připravit kvásek, jak se o něj starat, jaké pomůcky a suroviny k pečení použít. Inspirujte se fotografiemi lahodného pečiva a vyzkoušejte recepty na kváskový chléb, kváskové pečivo, chleby s droždím, bagety, rohlíky, žemle a bulky, placky, pizzy nebo kynuté sladkosti. A že nevíte, co si na pečivo namazat nebo k němu přikusovat? I na to autorka myslela.
650 #7 $a kuchařské recepty
650 07 $a kváskové pečivo $7 ph827244 $2 czenas
650 07 $a kynuté těsto $7 ph207157 $2 czenas
650 07 $a kvásek $7 ph903894 $2 czenas
650 07 $a droždí $7 ph613276 $2 czenas
650 07 $a pečení $7 ph406960 $2 czenas
650 09 $a sourdough pastry $2 eczenas
650 09 $a raised paste $2 eczenas
650 09 $a sourdough $2 eczenas
650 09 $a yeast $2 eczenas
650 09 $a baking $2 eczenas
655 #7 $a kuchařské recepty $2 czenas $7 fd132687
655 #9 $a cookbooks $2 eczenas
700 1# $a Trhoň, Miloš $4 pht $e Fotograf
710 2# $a Shutterstock (firma) $7 kn20091005003 $4 pht $e Fotograf
901 $b 9788026416883 $f 1. vydání $o 20180108